Educatie muzeala:

 

  1. În cadrul Programului de educaţie muzeală, activitaţile de atelier desfaşurate la Muzeul de Geologie, îi întorc pe elevi în timp, oferindu-le informaţii despre apariţia vieţii pe pămant (“Start viaţa!”) şi despre vieţuitoarele dispărute (“Dispariţii misterioase ale vieţuitoarelor”);

 

  1. In colaborare cu Muzeul National de Arta, elevii participa la atelierele intitulate “Arta la microscop” ,“Lumina si Umbra”, “Forma si Culoare”, “Salutari din cele patru anotimpuri”, “Zei, ca ei “, “In atelierul artistului”

 

  1. Elevii scolii noastre participa la Proiectul de teatru muzeal propus de membrii echipei “De dragul Artei”, derulat in parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, desfasurat la Palatul Mogosoaia. Programul acopera atat valoarea educativa, acuratetea istorica a evenimentelor si personajelor, cat si calitatea artistica. Povestea dramatizata porneste de la date istorice reale care sunt transpuse in mod interactiv astfel incat sa reinsufleteasca istoria locului si colectia muzeala expusa.

 

  1. Proiectul “Saptamana muzicii”, in colaborare cu Muzeul George Enescu, le propune elevilor tema “Domnul Do si Domnisoara La”. Personajele ii isotesc pe copii in muzeu. Partea de atelier consta in organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor, care vor fi personaje muzicale;

 

  1. In cadrul Muzeului National de Istorie, scolarii au vizitat expozitia intitulata “Fabuloasa Lume a Banilor”. Expozitia este conceputa de ZOOM- Muzeul copiilor din Viena in colaborare cu FRida and FreD, Muzeul copiilor din Graz. Activitatea s-a desfasurat ca un joc educativ, interactiv, in care copiii au invatat prin experienta. Copiii s-au intalnit cu “vulturul falimentului”, cu “rechinul creditelor”, au  cautat comori, au aflat de unde vin banii si cum este sa fii un om mare.

 

  1. Atelier literar intitulat “ Poteca din livada- poezie in miscare”, desfasurat in Livada Martisorului, in colaborare cu Muzeul National al Literaturii Romane si Casa Memoriala Tudor Arghezi. Aici elevii vor descoperi ce l-a inspirat pe poetul Tudor Arghezi.

      Educaţie pentru valori şi prin valori:

  1. Scoala noastra participa la actiunea organizata in colaborare cu UNESCO- ENO TREE PLANTING DAY. In cadrul acestei actiuni se dezbate importanta copacilor, a padurii si a spatiilor verzi, iar elevii planteaza arbusti ornamentali in curtea scolii.
  1. În cadrul Proiectului “Love in a box”, elevii şcolii noastre aduc un zambet pe chipurile copiilor defavorizaţi aflati in grija DGASPC-sector 4, oferindu-le cadouri de Crăciun şi de Paş
  1. “Healthy Week” este un proiect ce îşi propune diverse activitaţi din care elevii învaţă despre igiena si menţinerea sănătaţii în general.
  1. Proiectul “Science Week”- cuprinde printre cele mai aşteptate activitaţi de către copii. Pe parcursul unei săptămani, se abordeaza subiecte din zona stiintelor: experimente, curiozitati, explicarea unor fenomene. Elevii işi pot satisface curiozitatea şi nevoia de cunoaştere încercand să inventeze lucruri noi.
  1. “Big Read Week” este un proiect în cadrul căruia se organizează concursuri de lectură, întalniri cu diversi scriitori, întalniri în cadrul cărora copiii le citesc povesti bunicilor.
  1. “Character First” este un program ce urmăreste formarea caracterului. Trăsăturile de caracter precum rabdarea,curajul, creativitatea, generozitatea, îmbogaţesc atat viaţa copiilor cat şi a adulţilor. Prin urmare, orice familie îşi poate forma caracterul, însa acesta trebuie conturat şi iniţiat din mediul scolar.
  1. Scoala noastra gazduieste “Caravana ECOTIC”. Activitatile , jocurile si filmele care se regasesc in aceasta caravana, au ca scop educativ determinarea elevilor ce vor vizita muzeul mobil sa actioneze corect in ceea ce priveste reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, punand accent pe beneficiile reciclarii.
  1. In colaborare cu Asociatia “DA DE CE” se desfasoara in scoala noastra ateliere de filosofie pe diferite teme. Pornind de la povesti, elevii vor cauta raspunsuri la intrebari surprinzatoare sau isi vor imagina noi intrebari despre “a simti” si “a gandi”.
  1. Asociatia Culturala de Teatru si Origami din Romania propune elevilor scolii noastre activitati educative interculturale prin conceptul “Aici-Acolo”. Astfel, saptamanal, tineri din diferite tari prezinta copiilor propria identitate culturala, prin activitati care sa le trezeasca interesul in directia cunoasterii si intelegerii diversitatii culturale. Activitatile au drept obiectiv interactiunea copiilor cu mai multe culturi prin jocuri centrate mai mult pe stimularea cunoasterii prin cele 5 simturi: vizual, auditiv, olfactiv, gustativ, tactil decat pe informatie;
  1. In cadrul proiectului “Vanatoarea de comori urbane”, in Parcul Carol, elevii au ocazia sa se relaxeze prin joc si descoperire ;

Educaţie in domeniul artistic:

  1. Proiectul “ECOdecoraţiuni de Craciun şi de Paşte” se desfaşoara în colaborare cu Gradiniţa Prichindel. Prin activitaţile desfaşurate în cadrul acestui proiect,  elevii învaţa sa recicleze şi sa protejeze mediul inconjurator. Expoziţiile realizate cu produsele hand-made rezultate din aceste activitaţi, îi fac pe copii sa se simta apreciaţi, contribuind la creşterea stimei de sine.
  1. Serbarile şcolare de Craciun şi de sfarşit de an şcolar, desfaşurate în limba engleza şi în limba romana, reprezintă o modalitate eficientă de dezvoltare a capacităţilor de vorbire şi a înclinaţiilor artistice ale elevilor .Prin conţinutul vehiculat al serbărilor ,elevii trăiesc ,,autentic ,, spontan şi sincer situaţiile redate .
  1. Pe parcursul întregului an şcolar (şi în vacanţe), elevii şcolii noastre participa la excursii tematice sau de agrement, la tabere de limba engleza sau de schi.
  1. Elevii şcolii noastre petrec de Halloween! Activitaţile desfaşurate in cadrul Proiectului “ Halloween,Halloween, what does it mean?”, nu fac altceva decat sa le puna copiilor imaginaţia la încercare . Elevii se costumeaza in fel si chip, sculpteaza bostanii, danseaza, deseneaza, participa la diverse concursuri.
  1. “Scoala Altfel” este un program ce încurajeaza elevii sa experimenteze şi sa înveţe. Activitaţile desfaşurate sunt variate: excursii, vizite, concursuri, desfaşurate în parteneriat cu parinţii sau cu diverse instituţii .

      Scoala noastra organizeaza diverse activitati extracurriculare:

  1. Participare la expozitii interactive precum “Misterele Greciei antice” la Biblioteca Nationala si “ Kids in Pyramids” la Mall Promenada;
  1. Vizite tematice la Fabrica de Ciocolata Heidi, la Casa Experimentelor, la Oraselul Cunoasterii;
  1. Vizita la “Tiriac Collection”- actiunea are scopul de a consolida cunostintele copiilor cu privire la istoria automobilelor;
  1. Expozitii de carte in colaborare cu Educational Centre Romania, Usborn, Oxford Educational Centre;
  1. Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, copiii efectueaza vizite la unitati de pompieri ISU-SMURD. Aici ei vor lua cunostinta de echipamentul si de operatiunile efectuate de pompierii si medicii de la SMURD;
  1. Participarea la diferite concursuri scolare;
  1. Sustinerea examenelor YLE Starters, YLE Movers, YLE Flyers organizate de catre British Council;
  1. “Legenda lui Bucur”- turul orasului Bucuresti. Copiii afla despre istoria orasului si a cladirilor emblematice din capitala;
  1. Excursii:“Praslea cel voinic si merele de aur”- la cules de mere pe Valea Dambovitei; “Fabrica de globulete “- Curtea de Arges;
  1. Vizionare de spectacole: Opera Comica pentru Copii- “Pinocchio”, “Soacra cu trei nurori”; “ Maria”- o adaptare dupa musicalul “Sunetul muzicii”; Participare la Festivalul International de Film Pentru Copii Kinodiseea- spectacolul “Mary Poppins”; spectacolul “Harap-Alb” vizionat la Teatrul pentru copii Ion Creanga; Teatrul Excelsior – piesa “Fluierul fermecat” etc.
  1. Atelierul “Pictura pe lemn- motive traditionale, florale si animale”- organizat in cadrul Targului INGRADA;
  1. Vizita la Ferma “Cocosul Rosu”;